Een drankdispenser is een container waar je verschillende dranken in kunt bewaren en serveren. Dat kan handig zijn als je in een korte tijd veel drank gaat serveren. De modellen van tegenwoordig zien er goed uit en dat maakt dat er ook meer gebruik van wordt gemaakt. Ze zijn een aanwinst voor op je buffet en het is een handige tool als mensen zelf hun drank inschenken. Dat scheelt voor je organisatie personeelskosten. We gaan in dit artikel dieper in op de mogelijkheden van deze modellen. Lees snel verder als je meer wilt weten over de mogelijkheden.
Handig bij een ontbijtbuffet
Een drankdispenser kan heel handig zijn bij een ontbijtbuffet. Tijdens het buffet heb je meestal een beperkt aantal mensen in de bediening lopen en dan is het niet handig als iedereen afzonderlijk bediend moet worden. Met een container kunnen mensen makkelijk zelf hun drankjes halen en ze aanvullen wanneer ze dat willen. Je kunt allerlei soorten dranken in de modellen bewaren. Bij een ontbijtbuffet is dat vaak melk, sap en water. Je kunt ze krijgen in verschillende maten en heel veel verschillende uitvoeringen. Je kunt zelf bepalen welke modellen je het mooiste vindt of welke het beste passen bij je behoefte.
Drankdispenser tijdens vergaderingen
Een ander moment dat een drankdispenser goed van pas kan komen is tijdens vergaderingen die je faciliteert in jouw zaak. Als een team bij jou zit te vergaderen wil je de mensen niet storen en ze toch gastvrij ontvangen. Zo kan iedereen tijdens de vergadering zichzelf voorzien van een drankje. Ook hier kun je kiezen voor verschillende dranken. Let er wel op dat je alleen drank zonder prik in de container doet. Drank met prik heeft weinig zin, want de prik gaat er snel uit in een dispenser. Zorg ervoor dat de producten die je erin doet vers zijn en goed gekoeld. Dat smaakt het lekkerste voor je gasten.
Zelfbediening op een feestje
Zelfs tijdens een feestje kan een drankdispenser een aanrader zijn. Het is tegenwoordig weer wat meer geaccepteerd als mensen deels zelf voor hun drinken en eten moeten zorgen op een feestje. Tijdens een buffet gaan mensen zelf hun eten halen en dat kun je verder doortrekken naar de drank. Zeker dranken die niet alcoholisch zijn en zonder prik. Zo kan het een aanvulling zijn om huisgemaakte verse thee te serveren of water met verse kruiden en citroen en limoen. Zo geef je extra service aan je gasten. Alcoholische dranken kun je waarschijnlijk beter zelf serveren om te voorkomen dat mensen extra veel gaan drinken. Dat kan tot vervelende situaties leiden.
Drankdispenser bij grote groepen
We gaven al aan dat een drankdispenser goed in te zetten is bij een feestje. Dat geldt natuurlijk ook bij grote groepen. Je kunt gasten welkom heten met een verkoelend drankje uit een container en ze daarna zelf meer laten nemen. Bij grote evenementen maak je het jezelf een stuk makkelijker als je werkt met dispensers in plaats van losse flessen of kartonnen verpakkingen. Je kunt zelf natuurlijk het beste verzinnen bij welke gelegenheid ze van pas komen in jouw organisatie.