Je herkend het vast wel, je loopt door een winkel of zit thuis op de bank en ineens zie of bedenk je iets waarvan je denkt; dat zou beter of handiger kunnen. Op deze manier zijn tienduizenden producten bedacht die vandaag de dag ons leven allemaal een stukje makkelijker maken.
Je herkent het vast wel, je loopt door een winkel of zit thuis op de bank en ineens zie of bedenk je iets waarvan je denkt; dat zou beter of handiger kunnen. Op deze manier zijn tienduizenden producten bedacht die vandaag de dag ons leven allemaal een stukje makkelijker maken.
Maar hoe maak je van dat idee nou een concreet eindproduct? Vaak gaan de eerste gedachten meteen richting China. Zeker als het gaat om productie. China is immers een land wat drijft op grootschalige – en goedkope productie en domineer(de) grotendeels de maakindustrie in de wereld. Althans, dat is vaak nog het uitgangspunt in Europa. Maar is dat nog wel zo anno 2021?
Het antwoord daarop is vrij simpel: nee. Vroeger was China het land van de onbegrensde productiemogelijkheden en had het vaak niet eens zin om de maakindustrie in Europa te ontdekken. Een Europese leverancier of producent was al snel te duur.
Verandering in de maakindustrie
Maar Europa heeft niet stil gezeten. Met de opkomst van e-commerce en de introductie van veel regels in China hebben ervoor gezorgd dat de prijzen wereldwijd in de maakindustrie dichter bij elkaar zijn komen te liggen. Daarnaast willen veel (e-commerce) ondernemers en Europese landen minder afhankelijk worden van China.
Verbinding tussen maakindustrie en e-commerce ondernemer
Terug naar de vraag; van concept idee naar eindproduct, hoe werkt dat? Een belangrijk aspect hierin is, in contact komen met de maakindustrie in Nederland en Europa. En dat is vandaag de dag eenvoudiger dan je denkt. Via de Tauron community kun je in contact komen met veel verschillende bedrijven die actief zijn in de maakindustrie van zowel Nederland als Europa. Bedrijven die verder kunnen helpen met ontwikkelen en maken van producten. Het platform en de community van Tauron is overigens niet alleen geschikt voor het ontwikkelen en proberen van nieuwe producten. Maar de community kan ook helpen bij het verplaatsen van huidige productie in China, naar productie in Nederland. Om bedrijven te helpen toekomst bestendig te ondernemen en minder afhankelijk te worden van China.