De een wil het liefst zo actief mogelijk blijven, de ander moet er niet aan denken om te sporten. De zwangerschap is een periode van grote veranderingen. Het eerste trimester zijn het vooral de hormonen die een rol spelen en zorgen voor misselijkheid en vermoeidheid. Vanaf het 2e trimester gaat je buik daadwerkelijk flink groeien en komen andere pijntjes langzaam opzetten.
Blijven bewegen
Voor mama is het belangrijk om te blijven bewegen. De vermoeidheid en misselijkheid maken sporten een hele uitdaging. Probeer dan wel te blijven wandelen en fietsen, zodat je conditie niet te hard achteruit vliegt. Vanaf het 2e trimester kun je het beste het sporten weer oppakken. Hiermee voorkom of verminder je kwaaltjes als bekkenklachten. Het houd je sterk en zorgt voor een conditie die je helpt je bevalling te doorstaan.
Gezonde baby
Niet alleen gezond voor mama, maar zeker ook voor je baby. Je baby wordt sterker geboren. Je conditie en kracht training, zijn immers ook trainingen voor je baby. Je baby heeft sterkere hart en bloedvaten en een betere stofwisseling. Hierdoor heeft je kindje de rest van z’n leven minder kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type 2. Een mooie manier om je kindje net dat stukje extra gezondheid mee te geven.
Veilig trainen
Veel vrouwen stoppen met sporten zodra ze weten dat ze zwanger zijn. Ze zijn bang dat er iets mis gaat door hun inspanningen. Dit is echter niet het geval. Houd wel goed je belastingbaarheid in de gaten en train veilig. Niet alle sporten en oefeningen zijn veilig tijdens de zwangerschap. Voor je kindje maakt dit vaak niet uit, maar wel voor jouw lichaam. Springen, rennen en rechte buikspieren zijn niet zo verstandig bijvoorbeeld.
Wil je begeleid worden met veilige trainingen tijdens je zwangerschap. Kijk dan eens naar de online trainingen van Best9Moms.