Liefhebber van ovengerechten? Dan moet je dit echt eens proberen: gnocchi uit de oven met courgette, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten en ricotta. De combinatie lijkt misschien wat vreemd, maar is echt fantastisch! En het allerbeste: het is ook nog eens super makkelijk te maken. Binnen een half uur heb je het op tafel.
Wat moet erin? (voor 2 tot 3 personen)
- 1 pak gnocchi (500 gram)
- 1 courgette
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 4/5 eetlepels zongedroogde tomaatjes
- 200 gram ricotta
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijdt de courgette in dunne plakjes en de cherrytomaten door de helft. Doe de gnocchi, plakjes courgette, cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes in een schaal en roer met de olijfolie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreidt het mengsel erop. Gooi met een lepel plukken ricotta erover en zet de plaat in de oven. Bak ongeveer 15/20 minuten op 180 graden. Als de gnocchi bruin/krokant worden en de groente gaar zijn, is het gerecht klaar. Smullen maar!