Met deze regen en de toch nog koude dagen, vind ik het heerlijk om iets warms te eten. Zowel als lunch als diner is deze soep perfect. Ik ben gek op pompoensoep, maar de combinatie met wortel was ook voor mij nieuw. De soep is niet alleen vullende, maar bevat ook nog eens heel veel goede voedingsstoffen.
๐๐จ๐ซ๐ญ๐๐ฅ bevat de mineralen: kalium, natrium, calcium en fosfor en de vitaminen B, E en betacaroteen. Ze zijn met name goed voor onze ogen.
๐๐จ๐ฆ๐ฉ๐จ๐๐ง bevat de mineralen foliumzuur en ijzer & de vitaminen A, C en E. Al deze voedingstoffen helpen om je natuurlijke afweer te versterken, zodat je in de herfst en winter minder kans loopt op een verkoudheid.
๐๐๐ง๐จ๐๐ข๐ ๐๐ก๐๐๐๐ง ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ ๐ ๐ซ๐จ๐ญ๐ ๐ฉ๐จ๐ซ๐ญ๐ข๐๐ฌ
โ๏ธ 200 gr pompoenblokjes
โ๏ธ 250gr wortel
โ๏ธ 1/2 liter vegan groentenboulion
โ๏ธ 100 ml kokosmelk
โ๏ธ 1 tl currypoeder
โ๏ธ Optioneel pompoenpitjes als garnering voor de gezonde vetten
๐๐๐ซ๐๐ข๐๐ข๐ง๐ ๐ฌ๐ฐ๐ข๐ฃ๐ณ๐
1. Snijd de wortels in blokjes
2. Doe de pompoen, wortel, bouillon, kokosmelk en currypoeder in een (soep)pan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken. Roer regelmatig.
3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met een salade of volkorenbrood
๐๐ฆ๐ต ๐ซ๐ฆ ๐ฅ๐ฆ๐ป๐ฆ ๐ด๐ฐ๐ฆ๐ฑ ๐ข๐ญ๐ด ๐ญ๐ถ๐ฏ๐ค๐ฉ ๐ฏ๐ฆ๐ฆ๐ฎ ๐ฆ๐ณ ๐ฏ๐ฐ๐จ 2 ๐ท๐ฐ๐ญ๐ฌ๐ฐ๐ณ๐ฆ๐ฏ ๐ฃ๐ฐ๐ต๐ฆ๐ณ๐ฉ๐ข๐ฎ๐ฎ๐ฆ๐ฏ ๐ฃ๐ช๐ซ ๐ฐ๐ง ๐ฆ๐ฆ๐ฏ ๐ฉ๐ฆ๐ฆ๐ณ๐ญ๐ช๐ซ๐ฌ ๐ฑ๐ช๐ด๐ต๐ฐ๐ญ๐ฆ๐ต๐ซ๐ฆ ๐ฎ๐ฆ๐ต ๐ฃ๐ฆ๐ญ๐ฆ๐จ.
๐๐ฆ๐ป๐ฆ ๐ด๐ฐ๐ฆ๐ฑ ๐ข๐ญ๐ด ๐ฅ๐ช๐ฏ๐ฆ๐ณ ๐ฏ๐ฆ๐ฆ๐ฎ 1,5 ๐ต๐ฐ๐ต 2 ๐ฌ๐ฐ๐ฑ๐ฑ๐ฆ๐ฏ ๐ท๐ข๐ฏ ๐ฅ๐ฆ ๐ด๐ฐ๐ฆ๐ฑ ๐ฆ๐ฏ ๐ฆ๐ฆ๐ต ๐ฆ๐ณ ๐ฏ๐ฐ๐จ 2 -3 ๐ท๐ฐ๐ญ๐ฌ๐ฐ๐ณ๐ฆ๐ฏ ๐ฃ๐ฐ๐ต๐ฆ๐ณ๐ฉ๐ข๐ฎ๐ฎ๐ฆ๐ฏ ๐ฃ๐ช๐ซ ๐ฐ๐ง ๐ฆ๐ฆ๐ฏ ๐ฏ๐ข๐ข๐ฏ๐ฃ๐ณ๐ฐ๐ฐ๐ฅ