Kinderen houden van dansen en genieten daarom volop van de verschillende dansactiviteiten en thema’s die de docenten van dansschool Amsterdam aanleren. Natuurlijk is er geen limiet aan de variatie van creatieve dans- en bewegingsactiviteiten die je peuter kan doen. Tegen de tijd dat je kind tussen 2 en 3 jaar oud is, kunnen ze namelijk al enkele fysieke bewegingen verkennen die balans, strekken en springen vereisen.
Op deze leeftijd zijn kindertjes het meest geïnteresseerd in de natuurlijke wereld en dingen die er in het dagelijks leven om hen heen gebeuren. Ze hebben nu trouwens ook hun favoriete boeken, kinderprogramma’s, liedjes en YouTubevideo’s ontdekt. Al deze mooie ontwikkelingen zorgen voor interesse in meer spel en leren. Dit is waar de leraren van Glo Entertainment Live, de dansschool Amsterdam, in beeld komen. Lees maar verder welke leuke activiteiten en thema’s volgens hun allemaal tot de peuter en kleuter dans Amsterdam behoren.
Cirkelen
Volgens de coaches is cirkeltijd de eerste activiteit die hoort tot de peuter en kleuter dans Amsterdam. Cirkeldansen is een geweldige manier om lichaamsbeweging bij peuters te benadrukken. Voor deze activiteit wordt de dansstudio met plakpapier versierd. En in plaats van in een kring te zitten (zoals ze dat normaliter doen), worden de kinderen uitgenodigd om te staan wanneer het thema wordt besproken. De coaches laten de kindertjes in een cirkel lopen met een passend liedje (Hokey Pokey of Ring around the Rosie) terwijl ze hun tegelijkertijd enkele tikkende en springende pasjes aanleren.
De kikkerdans
De kikkerdans is het populairste dansthema bij elke peuter en kleuter dansleraar. En dat is ook te merken aan de beschikbaarheid van de verschillende versies van het nummer dat gebruikt wordt bij dit danspasje.
Om te beginnen, wordt de studio eerst ingericht als een miniavontuurlijk bosschage. Er worden bijvoorbeeld kussens op de vloer gelegd die rotsen bij de kreek voorstellen en waterlelie padjes van uitgeknipt gekleurd papier. De kindertjes balanceren over de rotsen en springen als kikkers tussen de lelies. Ook worden er kikkerpootjes in de vorm van handmarkeringen op de muur van een laag niveau naar een hoog niveau geplakt, zodat de kinderen kunnen doen alsof ze de muur opklimmen.
De woorden van het liedje gebruiken swish, slop, plop en rumble. De bewegingen hiervoor, staand op de plek, zijn:
- Slop (marsen die de knieën hoog oppakken)
- Plop (buigen en strekken van de knieën terwijl de schouders omhoog en omlaag bewegen)
- Rumble (snelle treinbewegingen maken met de armen)
De hoopdance (dansen met een hoelahoep)
Nog een activiteit is dansen met een hoelahoep. Hoopdance heeft elementen uit verschillende disciplines, denk maar aan yoga, circus, buikdansen, hiphop en ritmische gymnastiek. Omdat het een dansvorm is, doen de leraren van de dansschool Amsterdam het meestal op muziek.
Kindertjes leren de hoepel te laten draaien om bijna al hun lichaamsdelen (buik, heupen, knieën, borst en armen). Behalve dat hoelahoepen prachtige rekwisieten zijn die helpen om de fysieke vaardigheden van een kind te ontwikkelen, kunnen ook de cognitieve vaardigheden worden verbeterd. Hoe je het ook wendt of keert, de hoopdance staat gelijk aan plezier.
Het is leuk om dansactiviteiten voor kleintjes te organiseren. En dat is precies waarmee de docenten van Glo Entertainment Live zich bezighouden! Neem vandaag nog contact met ons.