Mijn vriendin en ik gingen laatst voor het eerst online vlees bestellen. Mijn ouders hadden namelijk een familiebarbecue georganiseerd en iedereen moest iets meenemen. Mijn vriendin en ik hadden het idee om gemarineerde spareribs mee te nemen maar hadden weinig tijd om boodschappen te doen. Daarom hebben we besloten om vlees online te bestellen. Wat ons opviel was hoe makkelijk en voordelig online vlees kopen was.
Online vlees bestellen
Het online bestellen van producten wordt steeds populairder. Zo is het online bestellen van boodschappen de laatste jaren enorm gegroeid en zijn webshops als Zalando en Bol.com niet meer weg te denken. Ook speciaalzaken beginnen steeds meer met het online verkopen van hun producten.
Eén van dit soort speciaalzaken is bijvoorbeeld Beimer Meat uit Enschede. Beimer is een slager die zich eerst voornamelijk richtte op horeca ondernemingen, maar nu ook actief is op de particuliere markt. Beimer verkoopt zowel dagvers als bevroren vlees online en in drie fysieke winkels. Bestellingen geplaatst op maandag tot en met donderdag voor 13:00 worden de volgende avond nog bezorgd tussen 17:00 en 22:00. Daarnaast zorgt Beimer Meat ervoor dat het vlees goed gekoeld of bevroren bezorgd wordt.
Een lekker recept voor spareribs
Spareribs kun je smaak geven met een zogenaamde ‘dry rub’ of een marinade. Wij hebben gekozen voor een rub met:
- 4 el bruine basterdsuiker
- 2 el zout
- 1 el zwarte peper
- 1 el uienpoeder
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
Voordat je de sparerib smaak geeft met de rub moet je de spareribs eerst bestrijken met olijfolie, mosterd of worcestersaus zodat de dry rub goed blijft plakken. Om de rub te laten intrekken moet je de spareribs een uurtje in de koelkast bewaren. Als de rub goed is ingetrokken kunnen de spareribs de barbecue op!
Spareribs indirect grillen
Om de beste spareribs te maken kun je ze het beste indirect grillen. Dit duurt wel ongeveer 3 uur, maar zo maak je wel de lekkerste spareribs. Indirect grillen doe je door de barbecue op te delen in twee zones. In de ene zone zitten hete kooltjes en in de andere een (aluminium) afdruipbak met water. Indien jouw barbecue een thermometer heeft is het handig om ervoor te zorgen dat de temperatuur tussen de 100 en 150 graden is. Wanneer de barbecue deze temperatuur heeft bereikt kun je de spareribs boven de afdruipbak leggen met de botten naar beneden. Je hoeft de spareribs niet te draaien. Om de spareribs extra smaak te geven moet je ze om het half uur bestrijken met een zogenaamde ‘blaze’. Dit is een soort van saus of marinade die je naast de rub kan gebruiken. Een lekkere blaze kun je maken met:
- 4 el BBQ saus
- 2 el ketjap manis
- 2 el honing
- 1 el bruine basterdsuiker
Als de spareribs klaar zijn kun je eindelijk de lekkerste malse ribbetjes eten!