Met een verwachte inflatie van ruim 5% en 0% rente bij de bank, zijn veel mensen op zoek naar een manier om toch rendement te behalen op hun spaargeld. Kreten als ‘zet je geld aan het werk’ hoor je vaker dan ooit maar hoe eenvoudig is dat? Aangezien de bank geen rente geeft, en er zelfs een negatieve rente geldt voor grotere bedragen (vanaf €150.000).
Je hoeft vervolgens niet lang te zoeken om uit te komen bij Bitcoin kopen en investeren in crypto. De rendementen vliegen je om de oren en de crypto space lijkt dé plek om geld aan het werk te zetten. Maar wat zijn de voordelen en risico’s? In dit artikel zetten we een paar voordelen en risico’s op een rij.
Let op, voordat je verder leest: wij zijn geen professioneel adviseurs en accepteren dan ook geen verantwoordelijkheid voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie in dit artikel. De informatie in dit artikel is louter informatief en educatief bedoeld.
De voordelen
In totaal bestaan er ruim 12 duizend digitale die gezamenlijk de crypto markt vormen. Bitcoin is de grootste en meest bekende digitale munt. De acceptatie van de Bitcoin als betaalmiddel wordt steeds groter en het lijkt een kwestie van tijd dat we alledaagse aankopen met Bitcoin kunnen afrekenen. Hoewel de koers van digitale munten vaak erg volatiel is, is de koest van bitcoin op de lange termijn flink gestegen. De waarde van een Bitcoin was begin 2013 100 dollar en staat eind 2021 ruim boven de 50.000 dollar.
De belangrijkste voordelen van investeren in Bitcoin:
- Op de lange termijn is de kans op meer rendement t.o.v. het rendement dat je bij een bank ontvangt een stuk groter
- Bitcoin en andere digitale munten lijken steeds meer het betaalmiddel van de toekomst te worden.
- Op veel aangekochte digitale munten kun je rente ontvangen tussen de 2% en 10%
Maar er kleven natuurlijk ook risico’s aan investeren in crypte. Een aantal risico’s op een rij:
- Crypto is een nieuwe markt vol onzekerheden met een hoog zeepbel gehalte
- De crypto markt is niet gereguleerd en gaat 24/7 door
- Je moet zelf zorgen voor een veilige manier van het opslaan van digitale munten