Ik dacht altijd: zelf currypasta maken, wát een werk en vooral: wát een ingrediëntenlijst. Totdat mijn vaste voorgemaakte currysaus in de supermarkt uitverkocht was en ik wel per sé mijn favoriete viscurry wilde maken. Ik ging op onderzoek uit in onze kruidenla (zit altijd toch meer in dan je denkt!) en met een beetje hulp van Google maakte ik mijn eigen lekkere korma currypasta.
Toegegeven: natuurlijk kost het iets meer tijd dan een supermarktcurry. Maar groot voordeel: smaakt 10x beter en je hebt ook nog eens niet al die e-nummers (plus de rest). En, als je eenmaal de kruiden in huis hebt, kan je met die potjes zo’n 100 keer curry maken. Dus: gaan met die banaan.
Wat heb je nodig?
Voor de curry pasta:
- 2 tenen knoflook
- 1 cm verse gemberwortel
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel garam masala
- 2 eetlepels komijnzaad
- ½ theelepel cayennepoeder
- 2 theelepels kurkuma
- ½ theelepel zout
- 1 sjalotje
- Snufje kaneel
Voor de rest:
- 200 gram tilapia/kabeljouw (of andere lekkere witvis)
- 200 ml kokosmelk
- Een bakje cherrytomaatjes
- Eetlepel limoensap
- Rijst of naanbrood (of beide, wat je wil)
- Beetje olijfolie
Wat moet je doen?
Schil de gember en pel de knoflook. Snijd beide goed fijn. Pel de sjalot en snijd ook deze goed fijn. Verhit de kokosolie in een koekenpan en fruit daarin de knoflook, ui en gember. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en de overige kruiden. Verwarm het geheel nog een paar minuten. Haal het uit de pan en laat het afkoelen.
Bereidt de rijst of met naanbrood volgens de verpakking.
Vervolgens snijd je de cherrytomaatjes door de helft. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes op de huid een aantal minuten op middelhoog vuur. Voeg daar de zelfgemaakte currypasta, kokosmelk en een eetlepel limoensap aan toe en roer het door elkaar. Snijd de vis in stukken van 2 bij 2 cm en voeg deze toe aan de curry. Laat even pruttelen.
Serveer de curry met de rijst of naanbrood. Eet smakelijk!